IMTS 2022 Aso 2: Fa'asologa o masini lomitusi 3D ua si'itia le saoasaoa

I le aso lona lua o le International Manufacturing Technology Show (IMTS) 2022, na manino mai ai o le "digitization" ma le "automation", ua leva ona lauiloa i le 3D lomitusi, ua faʻapupulaina atili ai le mea moni i totonu o pisinisi.
I le amataga o le aso lona lua o le IMTS, Canon Sales Engineer Grant Zahorski na faʻatautaia se vasega i le auala e mafai ai e le masini ona fesoasoani i tagata gaosi oloa e foia le le lava o le aufaigaluega.Atonu na faʻatulagaina le leo mo le mea na tupu pe a tuʻuina atu e kamupani potu faʻaaliga ni faʻamatalaga tetele o oloa e mafai ona faʻaitiitia ai mea fou a tagata aʻo faʻamalieina vaega mo le tau, taʻitaʻi taimi ma geometry.
Ina ia fesoasoani i tagata gaosi oloa ia malamalama i le uiga o lenei suiga mo i latou, na faʻaalu e Paul Hanafi o le 3D Printing Industry le aso e ufiufi ai se mea na tupu i Chicago ma tuufaatasia tala fou mai le IMTS i lalo.
Fa'asologa Eseese i Fa'autometi E tele tekinolosi na fa'alauiloa mai i le IMTS e fesoasoani e fa'autometi le lomitusi 3D, ae o nei tekinolosi na faia fo'i ni faiga e matua'i ese lava.Mo se faʻataʻitaʻiga, i le fonotaga a Siemens, na taʻua ai e le pule o pisinisi gaosiga faʻaopoopo Tim Bell e faapea "e leai se tekinolosi sili atu nai lo le 3D lomitusi" mo le faʻaogaina o le gaosiga.
Ae peitai, mo Siemens, o lona uiga o le numera o le mamanu o le falegaosimea ma le faʻaaogaina o tekinolosi lala a le Siemens Mobility e faʻatekonolosi ai le silia ma le 900 vaega faʻapitoa o nofoaafi, lea e mafai nei ona lolomi pe a manaʻomia.Ina ia faʻaauauina le "faʻavaveina o le gaosiga o le 3D lomitusi," o le tala lea a Bell, ua faʻatupeina e le kamupani ni avanoa fou CATCH na tatalaina i Siamani, Saina, Sigapoa ma le Iunaite Setete.
I le taimi nei, na taʻu atu e Ben Schrauwen, o le pule sili o le 3D Systems o loʻo faʻapipiʻiina le masini komepiuta Oqton, i le pisinisi lomitusi 3D pe faʻapefea ona mafai e ana masini aʻoaʻoina (ML)-faʻaogaina tekonolosi e mafai ai ona sili atu le faʻaogaina o vaega mamanu ma gaosiga.O tekinolosi a le kamupani e faʻaogaina ai le tele o faʻataʻitaʻiga aʻoaʻoga masini eseese e otometi ai ona fatuina meafaigaluega masini ma CAD polokalama faakomepiuta i se auala e faʻamalieina ai taunuuga o faʻapotopotoga.
Fai mai Schrauwen, o se tasi o faʻamanuiaga autu o le faʻaaogaina o oloa a Oqton o le faʻatagaina lea o vaega uʻamea e lolomi ma le "16-tikeri faʻapipiʻi e aunoa ma se suiga" i luga o soʻo se masini.O le tekonolosi ua faʻateleina le malosi i falemaʻi ma nifo, o lana tala lea, ma o loʻo faʻamoemoeina le manaʻoga i le suauʻu ma le kesi, malosi, taʻavale, puipuiga ma aerospace alamanuia.
"Oqton e faʻavae i luga ole MES ma se fesoʻotaʻiga atoatoa IoT platform, o lea matou te iloa ai le mea o loʻo tupu i le gaosiga o le siosiomaga," o le tala lea a Schrauwen.“O le pisinisi muamua na matou o i ai o le nifo.O lea ua amata ona tatou agai i le malosi.Faatasi ai ma le tele o faʻamatalaga i totonu o la matou polokalama, ua faigofie ai ona gaosia lipoti faʻamaonia otometi, ma o le suauu ma le kesi o se faʻataʻitaʻiga sili.
Velo3D ma Optomec mo Talosaga Aerospace Velo3D e masani ona auai i faʻaaliga fefaʻatauaʻiga ma faʻailoga mataʻina aerospace, ma i IMTS 2022 e leʻi faʻanoanoa ai.Na fa'aalia i le falea'o a le kamupani se tane suau'u titanium na fa'alelei lelei i le fa'aogaina o le masini lomitusi Sapphire 3D mo se fa'alatalata e aunoa ma se lagolago i totonu.
"I le masani ai, e te manaʻomia ni fausaga lagolago ma e tatau ona aveese," o le faʻamatalaga lea a Matt Karesh, pule faʻapitoa tau pisinisi i Velo3D.“Ona e maua ai lea o se mea talatala tele ona o toega.O le faʻagasologa o le aveeseina o le a taugata ma lavelave, ma o le a i ai au faʻafitauli faʻatinoga.
I luma atu o le IMTS, Velo3D faʻasalalau ua faʻamaonia le M300 meafaigaluega uamea mo safaira ma faʻaalia foi vaega na faia mai lenei mea faʻapipiʻi mo le taimi muamua i lona fale.O le maualuga o le malosi ma le maaa o le uʻamea o loʻo faʻapea e fiafia i ai le tele o taʻavale o loʻo mafaufau e lolomi mo tui tui, faʻapea foʻi ma isi ua faʻaosoosoina e faʻaaogaina mo mea faigaluega poʻo tui tui.
I se isi nofoaga, i se isi faʻalauiloa e faʻatatau i le vateatea, ua faʻaalia ai e Optomec le faiga muamua na fausia faʻatasi ma se lala Hoffman, le LENS CS250 3D lomitusi.E mafai ona galue na'o sela otometi atoatoa pe nonoa ma isi sela e gaosia ai vaega ta'itasi pe toe lipea fale e pei o lau uila ua masaesae.
E ui lava e masani ona mamanuina mo le tausiga ma le toe faʻaleleia (MRO), o loʻo faʻamatalaina e le pule faʻatau faʻaitulagi o Optomec Karen Manley o loʻo i ai foi le tele o latou gafatia mo meafaitino.Talu ai ona e mafai ona fafaga tuto'atasi mea fafaga fa'ameamea a le faiga, fai mai a ia "e mafai ona e mamanuina u'amea ma lolomi nai lo le paluina o pauta" ma e o'o fo'i i le faia o ni mea e fa'alavalava ai.
E lua atinaʻe o loʻo faʻaalia i le matata o photopolymers, o le muamua o le faʻalauiloaina o le P3 Deflect 120 mo le One 3D lomitusi, o se lala Stratasys, Origin.O se taunuuga o se faiga faapaaga fou i le va o matua kamupani Origin ma Evonik, o le meafaitino ua mamanuina mo le feula, o se faiga e manaʻomia ai le vevela o vaega i le vevela e oʻo atu i le 120 ° C.
O le faʻamaoni o mea ua faʻamaonia i le Origin One, ma fai mai Evonik o ana suʻega o loʻo faʻaalia ai o le polymer e maua ai vaega e 10 pasene le malosi nai lo mea na gaosia e lomitusi tauva DLP, lea e faʻamoemoeina e Stratasys o le a faʻalautele atili ai le apili o le faiga - Malosi Faʻamatalaga Matala Matala.
I tulaga o le faʻaleleia o masini, o le Inkbit Vista 3D lomitusi na faʻaalia foi i ni nai masina talu ona tuʻuina atu le faiga muamua i Saint-Gobain.I le faʻaaliga, na faʻamatala ai e le Pule Sili o Inkbit Davide Marini e faapea "e talitonu le alamanuia o mea faʻapipiʻi e mo le faʻataʻitaʻiga," ae o le saʻo, voluma, ma le faʻalauteleina o masini fou a lana kamupani e faʻamaonia lelei ai lenei mea.
E mafai e le masini ona gaosia vaega mai le tele o mea e faʻaaoga ai le gaʻo faʻafefeteina, ma o ona ipu faufale e mafai ona faʻatumu i le maualuga e oʻo atu i le 42%, lea e faʻamatalaina e Marini o se "faʻamaumauga o le lalolagi".Ona o lona tekinolosi laina, na ia fautua mai ai foi o le faiga e lava le fetuutuunai e tasi le aso e tupu aʻe i se hybrid ma masini fesoasoani e pei o robotic arms, e ui na ia faʻaopoopoina o loʻo tumau pea lenei mea o se sini "umi".
"O loʻo matou faia se faʻalavelave ma faʻamaonia o le inkjet o le mea sili lea ona lelei le gaosiga o tekonolosi," o le faʻauʻuga lea a Marini."I le taimi nei, o robotics o le matou fiafiaga sili lea.Na matou auina atu masini i se kamupani robotics e faia vaega mo faleteuoloa e te manaʻomia e teu ai oloa ma lafo i latou."
Mo tala fou lomitusi 3D, aua nei galo e lesitala i le 3D lomitusi nusipepa, mulimuli mai ia i matou i luga o Twitter, pe fiafia i la matou itulau Facebook.
A'o e i ai iinei, aisea e te le lesitala ai i la matou Youtube channel?Talanoaga, fa'aaliga, ata vitio ma toe ta'aloga webinar.
Su'e se galuega ile gaosiga fa'aopoopo?Asiasi i le 3D Printing galuega lafoina e aoao ai e uiga i le tele o matafaioi i totonu o le alamanuia.
O ata o lo'o fa'aalia le ulufale atu i McCormick Place i Chicago i le IMTS 2022. Ata: Paul Hanafi.
Na faauu Paulo mai le Faculty of History and Journalism ma e naunau e aʻoaʻoina tala fou e uiga i tekinolosi.


Taimi meli: Mati-23-2023