'Na ou lagona e pei ua alu ese loʻu ola mai loʻu tino': Fai mai le tagata fai aia tatau a manu na toetoe a fasiotia o ia i le taimi o le tetee i le faatoaga pato a Petaluma

Na amata le popolevale ina ua amata ona toso e le taavale le ulu ma le ua o le tagata fai aia tatau a manu Thomas Chang i luga o se pou.
PETALUMA, Calif. (KGO) - O se faʻailoga i le Reichardt Duck Farm i Petaluma e faitauina "AUA LE ULU, BIOSAFETY ZONE," ae o se vaega o tagata tetee e taumafai e laveaʻi manu o loʻo faʻaleagaina, latou te manatu, ae latou te faia lava.le tulaga lamatia o le tetee.
O se vitio na auina atu i le ABC7 e le vaega faʻamalosi Direct Action Everywhere o loʻo faʻaalia ai le fefefe o le au tetee o loʻo alalaga mo se fesoasoani aʻo amata ona gaoioi le laina o le pato na latou saisai ai.
VITIO: Va'aiga vavalalata mo le au tetee i aia tatau a manu ina ua saisai le ua o Petaluma i se laina fasi pato.
Na amata le popolevale ina ua amata ona toso e le taavale le ulu ma le ua o le tagata fai aia tatau a manu Thomas Chang i luga o se pou.
"Tititi lava tipi loʻu ulu mai loʻu ua," o le tala lea a Chan i se faʻatalanoaga ma ABC7 e ala i Facetime i le Aso Lulu."Ou te lagona e pei o loʻu olaga ua alu ese mai loʻu tino a o ou taumafai e alu ese mai lenei maota."
O Chan o se tasi o le faitau selau o tagata fa'amalosi na malaga i se pasi i Petaluma i le Aso Gafua e tetee i le faatoaga pato a Reichardt.Ae o ia o se vaega o se vaega toaitiiti o tagata na ulufale atu i le faatoaga e ala i pa ua filifilia ma fusi i totonu o taavale U-loka.
Na iloa e Chang e matautia le lokaina o ia i totonu o se masini ua mamanuina e faafaigofie ai le oti, ae na ia fai mai na ia faia mo se mafuaaga.
E le'i iloa e Jiang po'o ai na toe amataina le fe'ave'u.Ina ua sola ese mai le maota, sa ave o ia i le falemaʻi i le falemaʻi ma taʻu atu o le a toe malosi o ia mai ona manuʻa.O lo’o mafaufau pea o ia pe fa’ailoa le fa’alavelave i leoleo pe leai.
“Ou te manatu po’o ai lava le pule, po’o ai fo’i e faigaluega ai, o le a matua le fiafia lava ona ua tatou fa’alavelave i le latou pisinisi.”
Na faailoa e le ofisa o Sonoma County Sheriff's ABC7 o loo latou suesueina le faalavelave.Na taʻu atu e Reichard Pharm ia i latou o se faalavelave ma e leʻi iloa e le tagata faigaluega na tatalaina le taavale i totonu na poloka le au tetee.
O le tusitala o le ABC7 News, Kate Larsen, na tu’itu’i le faitoto’a i le faatausiusiuga o le faatoaga pato a Reichardt i le po o le Aso Lulu, ae leai se tasi na tali mai pe toe valaau mai.
Na suʻesuʻeina e le ABC7 I-Team tuuaiga o le sauaina o manu i le faatoaga pato a Reichardt i le 2014 ina ua maua e le tagata faʻamalosi se galuega iina ma puʻeina se vitio nana.
I le Aso Gafua, na pueina ai e le sui o le sheriff le au tetee e 80, o le toatele oi latou sa i le falepuipui ona o ni solitulafono ma taupulepulega solitulafono.
Na tulai le au tetee i le faamasinoga i le Aso Lulu.Na faailoa e le Loia a le Itumalo o Sonoma i le au tetee e leai se faaiuga ua faia e faila ai se mataupu, o lea na tatala ai i latou i tua.O le a logoina tagata fa'agaioiga e ala i meli pe a fai e filifili le loia a le itumalo e faila moliaga.


Taimi meli: Iuni-19-2023