Farani ma Mbappe na aveesea le fetuu o le siamupini o le lalolagi

DOHA, Qatar.O le fetuu o le au manumalo talu ai nei i le Ipu a le Lalolagi e foliga mai na faia mo Farani.
O le au a le atunuu e ofoofogia le talenia, ae ua tele naua faaletonu o fasimoli e pei o manuia e le mafaagaloina.Les Bleus e foliga mai o loʻo taumafai pea mo le laina lelei i le va o talatuu ma le taʻutaʻua.Ose polokalame ua masani i le fa'aosoosoina o le i'uga e ala i le ta'i o le kemisi potu loka e fa'aoga lelei ai ana paipa taleni mata'utia.E le mana'omia e Falani se isi puna o mana leaga.
E fa tausaga talu ona toe foʻi Pasila i le faʻaiʻuga ma le Ipu Rose Bowl (faʻatoʻilalo Farani) i le 1998, na iloa ai e le au siamupini o le Ipu a le Lalolagi o loʻo nofoia o latou agavaa e le taua.O manumalo o le '98 (Farani), 2006 (Italia), '10 (Sepania) ma le '14 (Siamani) na faʻaumatia i vaega mulimuli ane.Na'o le 'au a Pasila i le 2006 na o'o i le ta'aloga.I le tolu Siamupini a le Lalolagi mulimuli - 10, 14 ma le 18 - o le manumalo muamua na 2-5-2 i le taamilosaga muamua i le tuufaatasiga.
Mo le tele o le tamoe (poʻo le tautevateva) i lenei taumalulu Ipu a le Lalolagi, o le fetuu atonu na moni mo Farani, o le na manumalo ma le le faʻamalosi i le 2018 title.Taaloga le paleni, o le tele o manu'a, fusuaga ma taufaaleaga sa toetoe lava a faifai pea, ma le Les Blues na ta'e i Qatar ma na'o le tasi le manumalo i le ono.Ina ua tuuaia le fetu o le ogatotonu o Paul Pogba (ma mulimuli ane ioeina) o le feutagai ma se alii fomai, na foliga mai ua faamaufaailogaina le taunuuga o Farani.
O Mbappe na sikoa faalua mo Farani ina ua latou oo atu i tulaga tu'ioti o le Ipu a le Lalolagi ina ua uma taaloga e lua.
Ae e oʻo mai i le taimi nei, e le fetaui le fetuu mo fusi faʻasalalau i Qatar.E leai se mea leaga e uiga ia Paris Saint-Germain agai i luma Kylian Mbappe, 23. I le po o le Aso Toonai, na avea ai Farani ma au muamua e oo atu i le taamilosaga 16 i le 947 stadium e latalata i le ogatotonu o Doha – o le Container Arena lea – manumalo ia Tenimaka 2-1. , mamao mai le sikoa mulimuli.
Na pulea e Farani le taaloga ma o Mbappe sa sili ona lelei.Na taʻua e le faiaoga Didier Deschamps le tagata taia o se "locomotive".E lua sikoa na sikoa ai Mbappé: tolu i le lua i le Ipu a le Lalolagi ma le 14 i ana tapuni mulimuli e 12.O ana sini e fitu o le Ipu a le Lalolagi e tutusa ma Pelé i le tele o sini na maua e alii i lalo o le 24, ma o ana sini e 31 mo Falani na tutusa ai ma Zinedine Zidane, le toa o le '98.Faatolu le tagata taalo lakapi o le tausaga.
“O le a sa'u tala e fai atu?O ia o se tagata taalo iloga.Na te setiina faamaumauga.O loʻo ia te ia le malosi e fai ai filifiliga, e tu ese mai le motu o tagata, e sui le taʻaloga.Ou te iloa e tatau i le au tetee ona toe mafaufau i le latou fausaga e faasaga ia Kylian.toe mafaufau i lo latou fausaga.Mafaufau i le latou faʻatulagaina, ”o le tala lea a Deschamps i le po o le Aso Toʻonaʻi.
O Mbappe, e pei o lenei itu faʻapitoa Farani, e foliga mai e le mafai ona faʻafefe.O lana sauniuniga mo le Ipu a le Lalolagi na tumu i talatalanoaga e uiga i lona fiafia i le PSG, tala e manaʻo e alu ese ma le manatu faapito e mautinoa e faʻavaivaia ai lona tulaga le maalofia i superstardom.O tali i nei fesili o loʻo manino i le taimi nei: Fai mai Deschamps o Mbappe ua avea ma totonugalemu o le gauai ma le taʻitaʻi o lana Ipu a le Lalolagi lona lua.
“Mo a’u, e tolu ituaiga o ta’ita’iga: o se ta’ita’i fa’aletino, o se ta’ita’i fa’apitoa, ma atonu o se ta’ita’i faaleagaga e fa’amatala lelei ona manatu.Ou te manatu e le na o le tasi le foliga o le taʻitaʻi, ”o le tala lea a Deschamps.Na manumalo o ia i le Ipu a le Lalolagi i lona 98 tausaga o se tagata taalo ma le 18 tausaga o se faiaoga."O Kilian e le tautala tele, ae e pei o se locomotive i luga o le malae.O ia o se tasi e faʻaosofia le au fiafia ma manaʻo e tuʻuina atu mea uma mo Farani.
Na fa'ailoa e Didier Deschamps e mafai ona ia suitulaga i nisi o tagata ta'aalo i le ta'aloga mulimuli a le Vaega C i le Aso Lulu ma Tunisia.O Farani (2-0-0) o le a maeʻa muamua pe a le faiaina e le Carthage Eagles (0-1-1) ma Ausetalia (1-1-0) manumalo ia Denmark (0-1-1) ma se sikoa.O suiga tetele o loo faia.Afai e malolo Mbappe, e ono aʻafia ai ana faʻamoemoega Golden Boot.Ae toetoe lava a mautinoa e le afaina ai Farani.Ua tau le toe tu le Les Bleus mo se toe amata, e ui lava i le mea moni o le tele o tama taʻutaʻua ua manuʻa i vaiaso talu ai.
E tatau ona toe aumai e Pogba ana tupe mai le fomaʻi.Na ia misia le Ipu a le Lalolagi ona o se manua o le tulivae.O lana paaga ogatotonu i lena tauvaga i Rusia i le fa tausaga talu ai, o le N'Golo Kante mataʻutia ma le faʻamaonia, na faʻaumatia foi.Na faʻaumatia foʻi le leoleo o Presnel Kimpembe, agai i luma Christopher Nkunku ma le leoleo o Mike Menian.Ona atili ai lea ona leaga.I le aso 19 o Novema, 2022, na alu ese ai le manumalo o le Ballon d'Or Karim Benzema mai le taʻaloga ma se manua o le suilapalapa, ma o le tagata tetee o Lucas Hernandez na saeia lona ligament cruciate e faasaga ia Ausetalia.
Afai e le o se fetuu lena mea, mafaufau i le mea lenei: Na tuai le ta'imua o Farani ma faia'ina ai Suiselani i le taaloga o le Euro 16 i le taumafanafana talu ai.Mafaufau e malolo mai le soka faavaomalo.O le tina o le Midfielder Adrien Rabiot ma le sooupu, Véronique Rabiot, na aliali mai i luga o mea pueata o finau ma aiga Mbappé ma Pogba.O le mea tuai lea e fa'aleagaina e ia lava Farani.
O le uiga ese o le taufaaleaga ia Pogba ma lona uso na taia ai ulutala, ma na muai talatala na ia faafaigaluegaina se tagata vailaau e fai se togafiti i luga o Mbappe.O le French Football Federation o loʻo finau ma le tele o tagata taʻalo, e aofia ai Mbappe, i luga o aia tatau ma faʻatagaina le auai i lagolago.E faigofie.O le le fiafia o le Peresetene o le FFF o Noel Le Grae i le togafitiga a Mbappe ina ua maeʻa le Ipu a Europa ua tuua ai le fetu e aunoa ma se filifiliga ae na o le alu i lalo, lea ua avea nei ma lala sooupu a le malo ma le taulai atu i suʻesuʻega faʻafeusuaiga ma le faʻamalosi.
E foliga mai na faʻagesegese le feʻaveaʻi o Farani i lenei vaʻa.Faatasi ai ma na toilalo na muamua atu i le Ipu a le Lalolagi e lua faiaina i le UEFA Nations League a Denmark.O le fetuu lea na foliga mai ua tele masina na avea ma fai fait accompli i le Aso Lua na tea nei ina ua sili atu Ausetalia i le iva minute i le taaloga tatala a Farani.
“Sa matou talanoa e uiga i fetuu,” o lana tala lea.“Ou te le popole.Ou te le popole lava pe a o'o mai i la'u 'au... E le o gatasi le fuainumera.
Sa sili atu Griezmann i pito uma e lua o le pitch ma o lana galuega puipui o se vaega tele o le manuia o Farani.
Na toe tau Farani ma manumalo ia Ausetalia 4-1 ma sa i ai pea i le malosi atoatoa ina ua ili le faaili i le 974. O Mbappé ma Ousmane Dembélé na faia ni tulaga matautia matautia i luga o au, osofaʻi i luga o sini poʻo mai le loloto, ae o le ogatotonu tolu o Rabiot , Aurélien Chuameni ma O Antoine Griezmann sa pulea atoatoa le tulaga.O le taaloga a Griezmann e tatau ona gauai faapitoa.O lona siitia ese atu i Barcelona, ​​​​o lana faatinoga le lelei i le Camp Nou ma lana nonogatupe mataga na siitia atu i Atlético Madrid e itiiti lava se mea e faaitiitia ai lona taua po o le faatosinaga i Farani.Sa maoae o ia i itu uma e lua e faasaga ia Tenimaka ma na pulea lelei ina ua tuua e Les Bleus le Dane ua masaesae.
Ina ua uma le tele o avanoa misi i le afa muamua, ua amata le fetuu?- Na iu lava ina faia e Farani se mataʻutia i le 61st minute.O Mbappe ma le itu tauagavale Theo Hernandez na malepe le puipuiga taumatau a Tenimaka ae leʻi fanaina e Mbappe Farani e taʻimua.
Na tutusa Farani i minute ina ua mae'a le tulimanu a Andreas Christensen, ae o le malosi o le siamupini na moni.I le minute 86th, na maua ai e Griezmann Mbappe o pasi mai le agavale, ma na muta ai le malaia a le siamupini o le lalolagi.Faʻaopoopo lona faʻatoʻilalo i le lisi faʻatupulaia o taui a Mbappe.
"O lana sini o le taalo mo Farani i le Ipu a le Lalolagi ma Farani e manaomia Kylian," o le tala lea a Deschamps.“O se tagata taalo maoae, ae o se tagata taalo maoae o se vaega o se au maoae – o se au maoae.”


Taimi meli: Nov-29-2022