Fegalegaleai ma le tuueseeseina o oloa, tulaga lelei o oloa

O le vavaeeseina o meafaitino o se faʻafitauli faʻapitoa i le tele o tekinolosi teuina.A'o fa'atupula'ia le mana'oga mo oloa e sili atu ona lelei, o le fa'afitauli o le fa'aesea o fa'asoa ua fa'atupula'ia.
E pei ona tatou iloa uma, telescopic radial stack conveyors o le fofo sili ona lelei mo le vavaeeseina o faaputuga.E mafai ona latou faia su'esu'ega i fa'afanua, o fa'afuga ta'itasi e faia i le tele o meafaitino.Ina ia faia se suʻesuʻega i lenei auala, o le conveyor e tatau ona tamoe toetoe lava faʻaauau.E ui e tatau ona pulea ma le lima le gaioiga o le telescopic conveyors, o le masini o le auala sili lea ona lelei e pulea ai.
E mafai ona fa'apolokalame fa'a'ave'au fa'ato'a fa'afou e fa'atupu fa'amaumauga fa'ale-aganu'u i lapopo'a eseese, foliga ma fa'atonuga.O lenei fetuutuuna'i toetoe lava leai se gataaga e mafai ona fa'aleleia atili le fa'atinoina o galuega ma tu'uina atu oloa sili atu ona lelei.
E fa'aalu e le au fai konekarate le faitau miliona o tala i tausaga ta'itasi e gaosia ai oloa fa'aopoopo mo le tele o talosaga eseese.O faʻaoga sili ona lauiloa e aofia ai mea faʻavae, asphalt ma sima.
O le faagasologa o le fatuina o oloa mo nei talosaga e faigata ma taugata.O faʻamatalaga faʻapitoa ma faʻapalepale o lona uiga o le taua o le tulaga lelei o oloa ua faʻateleina ma sili atu ona taua.
Mulimuli ane, e aveese mea mai le fa'aputuga ma ave i se nofoaga o le a tu'ufa'atasia i lalo, asphalt po'o sima.
O meafaigaluega e manaʻomia mo le faʻamama, faʻafefe, tuʻimomomo ma le suʻeina e taugata tele.Ae ui i lea, o mea faigaluega faʻapitoa e mafai ona gaosia i taimi uma faʻatasi e tusa ai ma faʻamatalaga.E foliga mai o se vaega faatauvaa o le gaosiga tu'ufa'atasia, ae afai e le sa'o le faia, e mafai ona i'u ai i se oloa e matua'i atoatoa ma fa'amatalaga e le'i ausia fa'amatalaga.O lona uiga o le fa'aogaina o auala sese e teu ai e mafai ona i'u ai i le leiloa o nisi o tau o le fatuina o se oloa lelei.
E ui o le tu'uina o se oloa i totonu o fa'amaumauga e mafai ona fa'afefe ai lona tulaga lelei, o fa'amaumauga ose vaega taua o le fa'agasologa o le gaosiga atoa.O se auala e teu ai e faʻamautinoa ai le maua o mea.Ole fua ole gaosiga e masani ona ese mai le fua ole oloa e mana'omia mo se fa'aoga tu'ufa'atasia, ma o su'esu'ega e fesoasoani e fa'aleleia ai le eseesega.
E maua ai fo'i e le Inventory le lava avanoa e teu ai i konekarate e tali lelei ai i suiga ole manaoga ole maketi.Ona o faʻamanuiaga o loʻo tuʻuina atu e le teuina, o le a avea pea ma se vaega taua o le faagasologa atoa o gaosiga.O le mea lea, e tatau i tagata gaosi oloa ona faʻaleleia atili a latou tekinolosi teuina e faʻaitiitia ai aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le teuina.
O le autu autu o lenei tusiga o le vavaeeseina.O le vavaeeseina o loʻo faʻamatalaina o le "tuueseeseina o meafaitino e tusa ai ma le tele o vaega".O fa'aoga 'ese'ese o fa'aputuga e mana'omia ai fa'ailoga meafaitino ma'oti ma tutusa.O le tuueseeseina e mafua ai le tele o eseesega i ituaiga o oloa.
O le tete'a e mafai ona tupu toetoe lava i so'o se mea i le fa'agasologa o le gaosiga fa'atasi pe a uma ona tu'imomomo le oloa, fa'avasega ma fa'afefiloi i le fa'avasegaga talafeagai.
O le nofoaga muamua e mafai ona tupu ai le fa'amavaega o lo'o i totonu o fa'amaumauga (silasila i le Ata 1).O le taimi lava e tu'u ai mea i totonu o fa'amaumauga, o le a iu lava ina toe fa'aaogaina ma tu'u atu i le nofoaga o le a fa'aaogaina ai.
O le nofoaga lona lua e mafai ona tupu ai le teteʻa o le taimi o le gaosiga ma felauaiga.A o'o loa i le nofoaga o se fale ma'a po'o se sima, e tu'u le fa'aputuga i totonu o fagu ma/po'o talone e teu mai ai le oloa ma fa'aoga.
E tupu fo'i le tete'a pe a fa'atumu ma fa'agogo silos ma silos.E mafai foi ona tupu le tuueseeseina i le taimi o le faʻaogaina o le faʻafefiloi mulimuli i se auala poʻo se isi mea pe a uma ona faʻafefiloi le faʻafefiloi i totonu o le faʻafefiloi poʻo le sima.
Ole fa'atasiga tutusa e mana'omia mo le gaosiga o le fa'aeleele maualuga po'o le sima.O suiga i le fa'avasegaina o le fa'aputu'aga e mafai ona fa'ate'aina e toetoe a le mafai ai ona maua se ma'a po'o se sima talia.
O vaega laiti o se mamafa tu'uina atu e tele atu le lautele o le fa'afanua nai lo vaega tetele o le mamafa tutusa.Ole mea lea e tupu ai fa'afitauli pe a tu'ufa'atasia fa'aputuga i fa'afefiloiga fa'asala po'o sima.Afai e maualuga tele le pasene o sala i le tuufaatasiga, o le a le lava le sima po o le bitumen ma o le a matua mafiafia le paluga.Afai e maualuga tele le pasene o fasimea fa'afefiloi, o le a tele atu le sima po'o le bitumen, ma o le fa'atasi o le paluga o le a matua manifinifi.O auala e fausia mai fa'aputu'ese'ese 'ese'ese e leaga le fa'atulagaina ma e i'u ai ina maualalo le fa'amoemoe ole ola nai lo auala e fausia mai oloa tu'u eseese.
O le tele o mea e mafua ai le vavaeeseina o oloa.Talu ai o le tele o su'esu'ega e faia e fa'aaoga ai fusipa'u fe'avea'i, e taua le malamalama i le a'afiaga fa'apitoa o fusi fa'a'ave'au i le fa'avasegaina o mea.
A o fe'avea'i e le fusi meafaitino i luga o le fusi fe'avea'i, e fiti teisi le fusi a'o ta'avale i luga o le pulley paie.E mafua lenei mea ona o le fa'aletonu o le fusi i le va o pulley paie ta'itasi.O lenei gaioiga e mafua ai ona to'a ifo vaega laiti i le pito i lalo ole koluse o mea.O lo'o fa'apipi'i fatu lapo'a e tumau ai i le pito i luga.
O le taimi lava e oʻo atu ai le meafaitino i le uili faʻasalalau o le fusi o le conveyor, ua uma ona vavae ese mai le mea tele i le pito i luga ma le mea laʻititi i lalo.A amata ona gaoioi le mea i luga o le piʻo o le uili faʻasalalau, o vaega pito i luga (fafo) e gaoioi i se saoasaoa maualuga atu nai lo vaega pito i lalo (i totonu).O lenei eseesega i le saoasaoa ona mafua ai lea ona alu ese atu vaega tetele mai le conveyor ae leʻi paʻu i luga o le faaputuga, ae paʻu'ū vaega laiti i tafatafa o le conveyor.
E le gata i lea, e foliga mai o le a pipii atu ni vaega laiti i le fusi o le conveyor ma e le mafai ona lafoai seia oo ina faʻaauau pea le feʻaveaʻi o le fusipaʻu i luga o le uili alu.Ole mea lea e maua ai le tele o vaega laiti e toe fo'i ile pito i luma ole fa'aputuga.
Pe a pa'u mea i luga o se faaputuga, o vaega laiti lapopoa e sili atu le agai i luma nai lo vaega laiti.O le mea lea e mafua ai ona fa'aauau pea ona fa'agasolo i lalo mea leaga nai lo mea lelei.So'o se meafaitino, lapopoa pe la'ititi, e tafe ifo i itu o se faaputuga ua ta'ua o le masaa.
O le masaa o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le vavaeeseina o oloa ma e tatau ona aloese mai soʻo se taimi e mafai ai.A o amata ona taʻavale le masaa i lalo o le faʻafefe o le vete, o mea laiti tetele e masani ona taʻavale i lalo i le umi atoa o le malifa, ae o mea sili ona lelei e faʻamautu i itu o le vete.O le mea la lea, a'o fa'agasolo atu le masaa i lalo o itu o le faaputuga, e to'aitiiti ma itiiti ni vaega laiti o lo'o tumau i totonu o mea fa'afefete.
A o'o le mea i le pito pito i lalo po'o le tamatamaivae o le faaputuga, o lo'o fa'avaeina i ni vaega tetele.O le masaa e mafua ai le vavaeeseina tele, lea e iloa i le vaega o oloa.O le pito pito i fafo o le faaputuga e aofia ai se mea e sili atu ona mataʻutia, ae o le pito i totonu ma le pito i luga e aofia ai se mea e sili atu ona lelei.
O foliga o fasimea e fesoasoani foi i aʻafiaga.O fasimea lamolemole pe lapotopoto e sili atu ona ta'avale i lalo o le fa'aputuga nai lo vaega laiti, ia e masani ona faatafafa.O le sili atu i tapula'a e mafai foi ona i'u ai i le faaleagaina o mea.A ta'avale fasimea i lalo le tasi itu o le faaputuga, latou te mili le tasi i le isi.O le ofuina lea o le a mafua ai ona malepe i lalo nisi vaega i ni lapopo'a laiti.
O le savili o le isi lea mafuaaga o le faaesea.A maeʻa ona tuʻu ese mea mai le fusi o le conveyor ma amata ona paʻu i totonu o le faaputuga, o le matagi e aʻafia ai le ala o le fegasoloaʻi o vaega eseese o lapopoa.O le matagi e tele sona aafiaga i mea maaleale.E mafua ona o le fua faatatau o le vaega i luga o le fogaeleele i le tele o vaega laiti e sili atu nai lo vaega laiti.
Ole avanoa ole vaeluaga ile su'esu'ega e mafai ona fesuisuia'i fa'atatau ile ituaiga meafaitino ile faleteuoloa.O le mea pito sili ona taua e fa'atatau i le tu'ueseeseina o le tikeri o le suiga o le lapopo'a o meameamea.O meafaitino e sili atu le eseesega o le lapopo'a o le a maua le maualuga o le tu'ueseeseina a'o teuina.Ole tulafono lautele ole lima matua afai ole fua faatatau ole lapo'a lapo'a i le la'ititi la'ititi e sili atu ile 2:1, e ono iai fa'afitauli ile va'aiga o afifi.I le isi itu, afai e itiiti ifo i le 2:1 le fua fa'atatau o le lapopo'a, e la'ititi la'ititi le va'aiga o le voluma.
Mo se fa'ata'ita'iga, o mea fa'alalolalo o lo'o i ai vaega ninii e o'o atu i le 200 mesh e mafai ona fa'amuta i le taimi e teu ai.Ae ui i lea, pe a teuina mea e pei o maʻa fufulu, o le faʻafefe o le a le taua.Talu ai o le tele o le oneone e susu, e masani ona mafai ona teuina le oneone e aunoa ma le tuueseeseina o faafitauli.O le susu e mafua ai ona pipii faatasi vaega, e taofia ai le tete'a.
A teu le oloa, o le tu'ufua e le mafai ona puipuia i nisi taimi.O le pito pito i fafo o le fa'aputu fa'aputu e tele lava ina fa'ameamea, ae o totonu o le fa'aputu o lo'o i ai le maualuga maualuga o mea lelei.Pe a ave mea mai le pito o ia faaputuga, e tatau ona ave scoops mai nofoaga eseese e faʻafefiloi ai mea.Afai e te aveina mea mai le pito i luma po'o tua o le fa'aputuga, o le a e maua uma a le o mea mata'utia po'o mea lelei uma.
O loʻo iai foʻi avanoa mo faʻaopoopoga faʻapipiʻi pe a utaina loli.E taua le auala e faʻaaogaina e le mafua ai le sosolo.La'u muamua le pito i luma o le loli, sosoo ai ma le pito i tua, ma mulimuli ane i le ogatotonu.O le a fa'aitiitia ai a'afiaga o le ova le uta i totonu o le loli.
E aoga faiga fa'ata'ita'i pe a mae'a su'esu'ega, ae o le fa'amoemoe e tatau ona taofia pe fa'aiti'itia le taofia i le taimi o le fa'atulagaina o su'esu'ega.O auala fesoasoani e puipuia ai le fa'aesea e aofia ai:
A fa'aputu i luga o se loli, e tatau ona fa'aputu lelei i fa'aputu eseese e fa'aitiitia ai le masaa.E tatau ona fa'aputu fa'atasi mea e fa'aaoga ai se uta, fa'ae'e ile pakete atoa le maualuga ma lafoa'i, lea e fa'afefiloi ai mea.Afai e tatau ona fa'agaoioi ma ta'e e se uta mea, aua le taumafai e fau ni faupu'ega tetele.
Fausiaina o su'esu'ega i fa'apalapala e mafai ona fa'aitiitia ai le tu'ueseeseina.O lenei ituaiga fale teu oloa e mafai ona fausia i le bulldozer.Afai e ave le mea i le fanua, e tatau i le bulldozer ona tuleia le mea i totonu o le fa'ase'e.Afai e fausia le fa'aputuga i se fusipa'u fe'avea'i, e tatau i le bulldozer ona tulei le mea i totonu o se fa'alava fa'alava.I soo se tulaga, e tatau ona faʻaeteete ia aua neʻi tuleia mea i luga o le pito o le faaputuga.O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le tafe, o se tasi lea o mafuaʻaga autu mo le teteʻa.
O le fa'aputuina ma bulldozers e iai ni fa'aletonu.E lua a'afiaga taua o le fa'aleagaina o oloa ma le fa'aleagaina.O meafaigaluega mamafa o loʻo galue pea i luga o le oloa o le a faʻapipiʻi ma nutimomoia mea.A faʻaaogaina lenei metotia, e tatau i tagata gaosi oloa ona faʻaeteete ia aua neʻi faʻaleagaina le oloa i se taumafaiga e faʻaitiitia faʻafitauli o le teteʻa.O le tele o tagata faigaluega ma mea faigaluega e mana'omia e masani ona fa'agata ai le taugata o lenei metotia, ma e tatau i le au gaosi oloa ona fa'ate'a ese i le taimi o le gaosiga.
E fesoasoani fa'ameamea fa'aputu fa'aalaala e fa'aitiitia le a'afiaga o le tete'a.A'o fa'aputuina fa'aputuga, o le fe'avea'i e fealua'i solo i le agavale ma le taumatau.A'o fealua'i fa'aola le fe'avea'i, o pito o fa'aputuga, e masani lava i mea fa'alava, o le a ufiufi i mea lelei.O tamatamailima luma ma tua o le a talatala pea, ae o le faaputuga o le a sili atu le fefiloi nai lo le faaputuga o cones.
O loʻo i ai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo i le va o le maualuga ma le pa'ū saoloto o meafaitino ma le tikeri o le vavaeeseina e tupu.A'o fa'atupula'ia le maualuga ma fa'alauteleina le ala o le mea pa'u, o lo'o fa'atupula'ia le tu'ueseeseina o mea lelei ma mea leaga.O lea la, o le maualuga o le felauaiga o se isi auala e faʻaitiitia ai le vavaeeseina.I le tulaga muamua, e tatau ona i ai le conveyor i le tulaga maualalo.O le mamao i le ulu ulu e tatau lava ona puupuu pe a mafai.
O le pa'u fua mai le fusipa'u fe'avea'i i luga o se fa'aputuga o le isi lea mafua'aga o le tete'a.O faasitepu maa e faaitiitia ai le vavaeeseina e ala i le aveesea o mea e pa'u fua.O se faasitepu maa o se fausaga e mafai ai ona tafe atu mea i lalo o faasitepu i luga o faaputuga.E aoga ae fa'atapula'a le fa'aoga.
O le vavaeeseina e mafua mai i le matagi e mafai ona faʻaitiitia e ala i le faʻaogaina o le telescopic chutes.Telescopic chutes i luga o fusi saito lafoa'i, faʻalautele mai le fusi saito i le faaputuga, puipuia mai le matagi ma faʻatapulaʻa lona aafiaga.Afai e fuafua lelei, e mafai foʻi ona faʻatapulaʻaina le pa'ū saoloto o mea.
E pei ona taʻua muamua, o loʻo i ai le faʻamalama i luga o le fusi o le conveyor aʻo leʻi oʻo atu i le mea e lafoai ai.E le gata i lea, pe a tuua e le meafaitino le fusi o le conveyor, e tupu atili ai le vavaeeseina.E mafai ona fa'apipi'i se uili foe i le mea e lafoa'i ai e fa'afefiloi ai mea nei.O uili taamilo e iai apaau poʻo foe e fealuaʻi ma faʻafefiloi le ala o mea.O lenei mea o le a fa'aitiitia ai le tu'ueseeseina, ae atonu e le taliaina le fa'aleagaina o meafaitino.
O le tuueseeseina e mafai ona o'o atu ai ni tau taua.Su'esu'ega e le fetaui ma fa'amatalaga e ono i'u i fa'asalaga po'o le te'ena o le lisi atoa.Afai e lafo atu mea e le fetaui i le nofoaga o galuega, sala tupe e mafai ona sili atu i le $0.75 i le tone.O tau o tagata faigaluega ma meafaigaluega mo le toe fa'aleleia o fa'aputuga leaga e masani ona fa'asa.Ole tau ile itula ole fauina ose faleteuoloa ile bulldozer ma le operator e maualuga atu nai lo le tau ole telescopic conveyor otometi, ma o mea e mafai ona pala pe faʻaleagaina e tausia lelei le faʻavasegaina.E fa'aitiitia ai le tau o le oloa.E le gata i lea, pe a faʻaaogaina meafaigaluega e pei o le bulldozer mo galuega e le o gaosia, o loʻo i ai se tau avanoa e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o meafaigaluega pe a faʻauluuluga mo galuega gaosiga.
O le isi auala e mafai ona faia e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le tuʻuesea pe a faia faʻamaumauga i totonu o talosaga e mafai ona avea le tuʻufua ma faʻafitauli.E aofia ai le fa'aputuina i fa'aputuga, lea e fai ai fa'aputuga ta'itasi i se fa'asologa o fa'aputuga.
I le vaega fa'aputu, o fa'aputuga ta'itasi o lo'o fa'aalia o se fa'aputu la'ititi.O le vaeluaga o lo'o tupu pea i luga o fa'aputuga ta'itasi ona o a'afiaga tutusa na talanoaina muamua.Ae ui i lea, o le faʻaesea o faʻataʻitaʻiga e masani ona fai i luga o le koluse atoa o le faaputuga.O ia fa'aputuga e fa'apea e sili atu le "vaega vaeluaga" ona o le fa'asologa fa'asolosolo fa'asolosolo e fai soo i taimi laiti.
Pe a faʻapipiʻi faʻapipiʻi ma se uta i luma, e leai se manaʻoga e faʻafefiloi mea, aua o le tasi siko e aofia ai ni faʻaputuga.A toe fa'afo'i le fa'aputuga, o lo'o va'aia lelei le fa'aputuga ta'itasi (silasila i le Ata 2).
E mafai ona faia fa'aputuga e fa'aaoga ai auala eseese e teu ai.O se tasi o auala o le faʻaaogaina lea o se alalaupapa ma le faʻaaogaina o le conveyor system, e ui lava o lenei filifiliga e naʻo le talafeagai mo faʻaoga tumau.O se faʻaletonu taua o faiga faʻapipiʻi faʻamautu o lo latou maualuga e masani ona faʻamautu, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le vaeluaga o le matagi e pei ona faʻamatalaina i luga.
O le isi auala o le faʻaaogaina lea o le telescopic conveyor.Telescopic conveyors e maua ai le auala sili ona lelei e fausia ai faaputuga ma e masani ona sili atu i luga o faiga faʻamau e mafai ona faʻanofo pe a manaʻomia, ma o le tele o loʻo mamanuina moni e ave i luga o le auala.
Telescopic conveyors e aofia ai conveyors (guard conveyors) faʻapipiʻi totonu o fafo conveyors o le umi tutusa.O le conveyor pito e mafai ona gaoioi linearly i luga o le umi o le conveyor fafo e sui ai le tulaga o le unloading pulley.O le maualuga o le uili lafoai ma le tulaga radial o le conveyor e fesuisuiaʻi.
O le suiga o le triaxial ole uili la'u uta e taua tele e fai ai faupu'e fa'alava e fa'ato'ilaloina le vavae'ese.Rope winch system e masani lava ona fa'aoga e fa'alautele ma toe fa'afo'i fa'ameamea fafaga.E mafai ona fa'atinoina le fa'agaioia o le fa'a'ave'ave e ala i le filifili ma le sprocket system po'o se masini paneta e fa'ao'o mai i le hydraulically.O le maualuga o le conveyor e masani ona suia e ala i le faalauteleina o le telescopic undercarriage cylinders.O nei gaioiga uma e tatau ona faʻatonutonuina e otometi ai ona fatuina faʻaputu faʻapipiʻi.
Telescopic conveyors ei ai se masini mo le fatuina o faaputuga multilayer.O le fa'aitiitia o le loloto o fa'apalapala ta'itasi o le a fesoasoani e fa'atapula'aina le valavala.Ole mea lea e mana'omia ai le fe'avea'i e fa'aauau pea ona fealua'i a'o fa'aputu fa'aputuga.O le manaʻomia mo le faʻagasolo faifaipea e manaʻomia ai le faʻaogaina o masini telescopic conveyors.E tele auala eseese o masini, o nisi o ia mea e taugofie ae e iai ni tapula'a taua, a'o isi e mafai ona fa'apolokalameina atoatoa ma ofoina atu le tele o fetuutuunai i le fausiaina o su'esu'ega.
A amata ona faʻaputuina e le conveyor meafaitino, e gaoioi radially ao felauaiga mea.O lo'o fa'agaoioi le conveyor se'ia o'o ina fa'aosoina se ki fa'atapula'a o lo'o fa'apipi'i i luga o le 'au fa'a'ave'ave i lona ala ala.O le fa'aoso e tu'u e fa'atatau i le umi o le arc e mana'o le tagata fa'afoe e fa'agaioi le fusi fa'a.I le taimi nei, o le conveyor o le a faʻalautele atu i se mamao faʻatulagaina ma amata agai i le isi itu.O lenei faiga e faʻaauau pea seia oʻo ina faʻalauteleina le faʻauluina o le manoa i lona faʻaopoopoga maualuga ma faʻamaeʻa le vaega muamua.
A fausia le tulaga lona lua, o le pito e amata ona toso ese mai lona faʻaopoopoga maualuga, faʻagasolo faʻasalalau ma toe faʻasolo i le tapulaa arcuate.Fau ni fa'alava se'ia o'o ina fa'agaoioi e le fa'aputuga le ki fa'asaga i luga o le uili lagolago.
O le avefe'au o le a alu i luga le mamao seti ma amata le si'i lona lua.E mafai ona i ai ni laulau ta'itasi ta'itasi, e fa'atatau i le saoasaoa o mea.O le si'i lona lua e tutusa ma le si'i muamua, ma fa'aauau pea seia o'o ina fausia le faaputuga atoa.O se vaega tele o le fa'aputuga o lo'o maua mai ua fa'ate'aina, ae o lo'o i ai le taumasuasua i pito o fa'aputuga ta'itasi.E mafua ona e le mafai ona otometi ona fetuutuuna'i fusipa'u fe'avea'i le tulaga o ki fa'atapula'a po'o mea e fa'aaogaina e fa'agaoioia ai.E tatau ona fetu'una'i le ki fa'atapula'a fa'ate'a ina ia 'aua ne'i tanumia e le so'ona le fa'a'ave'ave.


Taimi meli: Oke-27-2022