E Mafai Ona Fa'aa'e e Tagata pasese a le Va'alele se Talosaga o Atopa'u

O Kasang Pangarep, o le uii o Peresitene Joko Widodo (Jokowi), sa i ai se aafiaga leaga i se vaalele a le Batik Air ina ua leiloa ana atopaʻu i Kuala Namu Malae Vaalele i Medan, e ui lava o lana faigamalaga na malaga mo Surabaya.
O le atopaʻu lava ia na maua ma toe faʻafoʻi matala.Na fa'atoese fo'i le Batik Air mo le fa'alavelave na tupu.Ae faapefea pe a leiloa le atopa'u?
I le avea ai ma se pasese i luga o le ea, e iai sau aia tatau e tatau ona fa'aaloalo i ai le kamupani va'alele.O le aafiaga o le leiloa o atopaʻu e tatau ona matua faʻalavelave ma faʻafefe.
A faʻatali mo se atopaʻu poʻo se oloa i totonu o se atopaʻu e le o aliali mai i luga o le fusi o le conveyor toso i luga mo se taimi umi, o le mea moni e te ita ma le mautonu.
E mafai ona ave atopau i isi auala, pei o Kaishan.E iai fo'i le avanoa o le a tu'ua oe i le malaeva'alele e alu ese ai pe ave oe e se tasi.Po o le a lava le mea e tupu, e tatau lava ona tali atu kamupani vaalele.
O le tala aloaia a Angkasa Pura Instagram o loʻo lisiina ai tulafono e faʻatatau i mea na leiloa pe faʻaleagaina a pasese vaalele.I le tulaga o le leiloa o atopa'u, e tatau i le kamupani va'alele o lo'o a'afia ona fa'atino ana matafaioi.
Ua mae’a fo’i ona toe fetu’una’i aiaiga o atopa’u, o se tasi o ia tulafono o le Transportation Liability Ordinance Nu.77 o le 2022, lea ua aiaia ai se taui mo le faaleagaina o atopa’u a le pasese.
O le vaega 2 o le tulafono a le Matagaluega o Feso’ota’iga o lo o taua ai e fa’apea, o le kamupani va’alele o lo o fa’agaioia le va’alele, i le tulaga lea o le kamupani va’alele, e noatia i le leiloa po’o le fa’aleagaina o ato, atoa ai ma le leiloa, fa’aleagaina po’o le fa’aleagaina o atopa’u siaki.
E tusa ai ma le aofaʻi o taui o loʻo tuʻuina atu i le Mataupu 5, parakalafa 1, mo le leiloa o atopaʻu siaki poʻo mea o loʻo i totonu o ato siaki poʻo ato faʻaleagaina, pasese o le a totogi i le aofaiga o le IDR 200,000 i le kilokalama, e oʻo atu i le maualuga. taui o le IDR 4 miliona i le pasese .
O pasese a le kamupani va'alele ua fa'aleagaina a latou ato siaki o le a totogi e tusa ai ma le ituaiga, foliga, lapopoa ma le ituaiga o ato siaki.E fa'apea ua leiloa le ato pe a le maua i totonu o le 14 aso mai le aso ma le taimi na taunu'u ai le pasese i le malae va'alele.
Parakalafa 3 o le mataupu lava lea e tasi o loʻo taʻua ai e tatau i le vaʻavaʻa ona totogi le pasese se pili faʻatali o le IDR 200,000 i le aso mo atopaʻu siaki e leʻi maua pe faʻaalia ua leiloa, i totonu o se vaitaimi maualuga o le tolu aso faʻakalena.
Ae ui i lea, o le tulafono faatonutonu o loʻo tuʻuina atu ai foi e le faʻatagaina kamupani vaalele mai le manaʻoga mo mea taua o loʻo teuina i totonu o atopaʻu siaki (sei vagana ua faʻaalia e le pasese ma faʻaalia o loʻo i ai mea taua i totonu o ato siaki i le taimi e siaki ai ma malilie le kamupani vaʻaia e ave, e masani lava o kamupani vaalele e manaʻomia le pasese e. inisiua a latou atopau.


Taimi meli: Tes-14-2022