Fa'afaigofieina le Filifiliga o le Inisinia mo Fa'ato'aga Fa'ato'aga: Quarry ma Quarry

O le tausiga o le afi e taua tele i le faʻalauteleina o le ola o lau conveyor.O le mea moni, o le filifiliga muamua o le afi saʻo e mafai ona faia se eseesega tele i se polokalame tausiga.
E ala i le malamalama i mea e manaʻomia e le afi ma le filifilia o uiga faʻainisinia saʻo, e mafai e se tasi ona filifili se afi e tumau mo le tele o tausaga i tua atu o le faʻamaonia ma le tausiga itiiti.
O le galuega autu a se afi eletise o le faʻatupuina o le torque, lea e faʻalagolago i le malosi ma le saoasaoa.O le National Electrical Manufacturers Association (NEMA) ua atiaʻe tulaga faʻavasegaina o mamanu e faʻamalamalamaina ai le tele o gafatia o afi.O nei fa'avasegaga e ta'ua o le NEMA design curves ma e masani lava ona fa'aigoaina: A, B, C, ma le D.
O pi'o ta'itasi e fa'amatala ai le fa'ata'atia masani e mana'omia mo le amataina, fa'avavevave ma fa'agaoioi i uta eseese.O afi NEMA Design B ua taʻua o masini masani.O lo'o fa'aaogaina i le tele o fa'aoga e la'ititi la'ititi la'ititi la'ititi o le tau amata, lea e le mana'omia ai le malosi o le amataga, ma e le mana'omia e le afi ona fa'alagona uta mamafa.
E ui lava o le NEMA Design B e aofia ai le tusa ma le 70% o afi uma, e manaʻomia nisi faʻataʻitaʻiga i nisi taimi.
O le NEMA A mamanu e tutusa ma le mamanu B ae maualuga atu le amataga ma le malosi.Fuafuaga A afi e fetaui lelei mo le faʻaogaina ma Variable Frequency Drives (VFDs) ona o le maualuga o le malosi amata e tupu pe a taʻavale le afi i tafatafa o le uta atoa, ma le maualuga o le amataga amata e le afaina ai le faʻatinoga.
NEMA Design C ma D motors o lo'o ta'u maualuga le amataga torque motors.E fa'aaogaina pe a mana'omia le tele o le malosi i le amataga o le faagasologa e amata ai ni uta mamafa tele.
O le eseesega tele i le va o le NEMA C ma le D mamanu o le aofaʻi o le faʻasolosolo saoasaoa o afi.O le saoasaoa o le paʻu o le afi e aafia saʻo ai le saoasaoa o le afi i le uta atoa.O se afi e fa-pole, leai-slip o le a tamoe i le 1800 rpm.O le afi lava e tasi e sili atu le paʻu o le a tamoe i le 1725 rpm, aʻo le afi e itiiti ifo le paʻu o le a tamoe i le 1780 rpm.
O le tele o tagata gaosi oloa latou te ofoina atu le tele o masini faʻapitoa e faʻatulagaina mo faʻasologa o mamanu NEMA eseese.
Ole tele ole torque e maua ile saoasaoa eseese ile amataga e taua ona ole mana'oga ole talosaga.
Conveyors o faʻaoga faifaipea, o lona uiga o lo latou manaʻomia e tumau pea pe a amata.Ae ui i lea, e manaʻomia e le au taʻavale se faʻaopoopoga amata e faʻamautinoa ai le faʻaauau pea o le faʻaogaina.O isi masini, e pei o ta'avale fela'ua'i fela'ua'i ma pipi'i hydraulic, e mafai ona fa'aogaina le malepelepe pe'a mana'omia e le fa'a'ave'avega le sili atu le malosi nai lo le afi e mafai ona tu'uina atu a'o le'i amataina.
O se tasi o mea taua e mafai ona afaina ai le amataga o le uta o le maualalo o le voltage.Afai e pa'u le volt sapalai o lo'o tu'uina atu, e matua pa'u lava le torque na gaosia.
Pe a mafaufau pe lava le afi afi e amata ai le uta, e tatau ona mafaufau i le voltage amata.O le sootaga i le va o le voltage ma le torque o se galuega faʻapitoa.Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e pa'ū le voltage i le 85% i le taimi o le amataga, o le afi o le a maua pe tusa ma le 72% o le torque i le malosi atoa.E taua le iloiloina o le amataga torque o le afi e faatatau i le uta i lalo o tulaga sili ona leaga.
I le taimi nei, o le faʻaogaina o le aofaʻi o le mamafa e mafai e le afi ona tatalia i totonu o le vevela e aunoa ma le vevela.Atonu e foliga mai o le maualuga o le tau o auaunaga, o le sili atu lea, ae e le o taimi uma e tupu ai.
O le fa'atauina o se afi lapo'a pe a le mafai ona fa'atino i le malosi aupito maualuga e mafai ona i'u ai i le maumau o le tupe ma le avanoa.Ole mea lelei, ole afi e tatau ona faʻaauau pea ile va o le 80% ma le 85% o le malosi faʻatatau e faʻateleina ai le lelei.
Mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona ausia e afi le maualuga maualuga i le uta atoa i le va o le 75% ma le 100%.Ina ia faʻateleina le lelei, e tatau i le talosaga ona faʻaoga i le va o le 80% ma le 85% o le afi afi o loʻo lisiina i luga o le igoa.


Taimi meli: Apr-02-2023