Polani, ae faʻatasi ai ma le mimilo pupuni: o lenei fale gaosi oloa e gaosia 9,000 taavale i le tausaga

SaMASZ - o se tagata gaosi Polani o loʻo agaʻi i luma i Aialani - o loʻo taʻitaʻia le tuʻuina atu o le au faʻasalalau Irish ma tagata faʻatau i Bialystok, Polani e asiasi i le latou falegaosimea fou.
O le kamupani, e ala i le faʻatau Timmy O'Brien (latalata i Mallow, County Cork), o loʻo taumafai e faʻalauiloa lona faʻailoga ma oloa.
Atonu ua leva ona masani le aufaitau i nei masini, o nisi ua leva ona i ai i totonu o le atunuu mo le tele o tausaga.
E ui lava i lea, ua fiafia Timmy e uiga i le fale fou, o se vaega o le aofaʻi o tupe teufaafaigaluega e sili atu i le PLN 90 miliona (sili atu i le 20 miliona Euro).
O lo'o fa'afaigaluegaina i le taimi nei e o'o atu i le 750 tagata (i lona tumutumuga), ma e mafai ona fa'atupula'ia tele i le lumana'i.
Atonu e sili ona lauiloa le SaMASZ mo ana moa vao – masini tisiketi ma pa'u.Ae na maua ai foi le tele ma le tele o tedders, salu, tipi pulumu, ma e oo lava i suotosina kiona.
I totonu o le fanua tele o fela'ua'iga i tua atu o le fale, na matou maua ai se fafaga (pakete) fafaga (ata i lalo).O le mea moni o le taunuuga o se faiga faapaaga ma se fale gaosi oloa i le lotoifale (ma, e le pei o isi masini, ua fausia i fafo-nofoaga).
O loʻo iai foʻi le maliliega a le kamupani ma Maschio Gaspardo lea e faʻatau atu ai e CaMASZ masini i lalo o le Maschio Gaspardo brand (ma lanu) i nisi maketi.
I se tulaga lautele, SaMASZ fai mai o ia o se tagata taua tele i le gaosiga o masini faʻatoʻaga Polani.
Mo se faʻataʻitaʻiga, fai mai o loʻo i totonu o le lima pito i luga o le atunuʻu i le tulaga o gaosiga.O isi tagata taaalo Polani sili o Unia, Pronar, Metal-Fach ma Ursus.
O lo'o lipotia nei e o'o atu i le 9,000 masini i le tausaga, e amata mai i moavai pa'u fa'alua faigofie e o'o atu i masini pepepe.
O le talafaasolopito o SaMASZ na amata i le 1984, ina ua tatalaina e le inisinia masini Antoni Stolarski lana kamupani i se faletaavale totogi i Bialystok (Polani).
I le tausaga lava lea, na ia fausia ai lana uluai eli pateta (seleni).Na ia faatauina atu le 15 o i latou, a o faafaigaluegaina ni tagata faigaluega se toalua.
E o'o atu i le 1988, ua fa'afaigaluegaina e SaMASZ tagata e 15, ma ua fa'apipi'i atu se mooti pa'u fou e 1.35 mita le lautele i le laina o oloa fou.O le fa'aauau pea o le tuputupu a'e na mafua ai ona siitia le kamupani i nofoaga fou.
I le ogatotonu o le 1990s, na gaosia ai e le kamupani le silia ma le 1,400 moa vao i le tausaga, ma na amata ai foʻi le faʻatau atu i Siamani.
I le 1998, na fa'alauiloa ai le moota tisiketi a SaMASZ ma amata ai se fa'asologa o maliega tufatufaina fou - i Niu Sila, Saudi Arabia, Croatia, Slovenia, Czech Republic, Nouei, Lithuania, Latvia ma Iurukuei.E sili atu i le 60% le aofa'i o le gaosiga o oloa auina atu i fafo.
E oo atu i le 2005, ina ua uma ona faalauiloa le tele o oloa fou i lea vaitaimi, e oo atu i le 4,000 moa vao sa gaosia ma faatau atu i tausaga taitasi.O le tausaga nei lava, 68% o oloa a le laau na lafo i fafo atu o Polani.
O loʻo faʻaauau pea le faʻatupulaia o le kamupani i le sefulu tausaga talu ai, faʻaopoopoina masini fou i lona laina toetoe o tausaga uma.


Taimi meli: Apr-04-2023