O le una'i a Initia e fai le ethanol mai le suka e ono tula'i mai ai ni fa'afitauli

O le Tolu Pole ose fa'avae gagana e fa'atatau i le malamalama i vai ma mataupu tau le si'osi'omaga i Asia.
Matou te fa'amalosia oe e toe fa'asalalau The Third Pole i luga ole laiga pe lolomi i lalo ole laisene Creative Commons.Fa'amolemole faitau la matou ta'iala toe fa'asalalau e amata ai.
Mo nai masina ua tuanaʻi, o loʻo alu aʻe le asu mai alaasu tetele i fafo atu o le taulaga o Meerut i Uttar Pradesh.O fale gaosi suka i setete i matu o Initia e fa'agaioia se fusi fe'avea'i umi o a'a fibrous i le vaitau o le olo suka, mai ia Oketopa ia Aperila.E susunuina otaota susu e maua ai le eletise, ma o le asu e maua mai e tautau i luga o le laufanua.Ae ui i lea, e ui i le foliga mai o gaioiga, o le sapalai o suka e fafaga ai le alamanuia o loʻo faʻaitiitia moni lava.
Arun Kumar Singh, 35-tausaga le matua faifaatoaga suka mai le nuu o Nanglamal, e tusa ma le afa itula le taavale mai Meerut, ua popole.I le vaitau o le tuputupu a’e o le 2021-2022, ua toeititi lava 30% le faaitiitia o fua o le tolo a Singh – e masani ona ia faamoemoeina le 140,000 kilokalama i lana faatoaga e 5 hectares, ae o le tausaga talu ai na maua ai le 100,000 kilokalama.
Na tu'ua'ia e Singh le fa'amauina o galu vevela o le tausaga talu ai, vaitau timuga fa'aletonu ma le a'afia o iniseti mo le leaga o le seleselega.O le maualuga o le manaoga mo le suka o loʻo faʻamalosia ai le au faifaʻatoʻaga e totō ni ituaiga fou, maualuga atu ae le mafai ona fetuunai, o lana tala lea.A’o tusi lona lima i lana fa’ato’aga, na ia fa’apea mai, “O lenei ituaiga na faatoa fa’ailoa mai pe a ma le valu tausaga talu ai ma e mana’omia ai le tele o vai i tausaga uma.Poo le a lava le tulaga, e le lava le vai i le matou pitonuu.”
O le nu'u o lo'o siomia ai Nanglamala ose nofoaga tutotonu mo le gaosiga o le ethanol mai le suka ma o lo'o i totonu o Initia sili ona tele e gaosia ai suka.Ae i Uttar Pradesh ma Initia atoa, o loʻo faʻaitiitia le gaosiga o suka.I le taimi nei, o lo'o mana'o le malo tutotonu e fa'aaoga e fale gaosi suka le fa'asili o suka e gaosia atili ai le ethanol.
E mafai ona maua le ethanol mai esters petrochemical po'o mai suka suka, sana ma saito, ua ta'ua o le paioefano po'o le biofuels.Talu ai e mafai ona toe fa'afouina nei fuala'au, ua fa'avasegaina ai le biofuels ose malosiaga fa'afouina.
E sili atu le suka e gaosia e Initia nai lo le faʻaaogaina.I le vaitau 2021-22 na maua ai le 39.4 miliona tone suka.E tusa ai ma le malo, o le taumafa a le atunuu e tusa ma le 26 miliona tone i le tausaga.Talu mai le 2019, o Initia o loʻo tauivi ma le suka e ala i le auina atu i fafo o le tele (sili atu i le 10 miliona tone i le tausaga talu ai), ae fai mai faifeʻau e sili atu le faʻaaogaina mo le gaosiga o le ethanol ona o lona uiga e mafai e faleoloa ona gaosia vave.Totogi ma maua nisi tupe.tafe.
O Initia foi e faaulufaleina mai suauu i ni aofaiga tetele: 185 miliona tone o penisini i le 2020-2021 e tusa ma le $55 piliona, e tusa ai ma se lipoti a le setete mafaufau Niti Aayog.O le mea lea, o le faʻafefiloi o le ethanol ma le penisini o loʻo faʻatulagaina o se auala e faʻaaoga ai le suka, lea e le faʻaaogaina i totonu o le atunuʻu, aʻo ausia le malosi tutoʻatasi.Na fa'atatau e Niti Aayog o le fa'afefiloi 20:80 o le ethanol ma le penisini o le a fa'asaoina ai le atunu'u e le itiiti ifo i le $4 piliona i le tausaga i le 2025. I le tausaga na te'a nei, na fa'aaoga ai e Initia le 3.6 miliona tone, po'o le 9 pasene, o le suka mo le gaosiga o le ethanol, ma ua fuafua ausia le 4.5-5 miliona tone i le 2022-2023.
I le 2003, na faalauiloa ai e le Malo o Initia le polokalame ethanol-blended gasoline (EBP) ma le sini autu o le 5% ethanol blend.I le taimi nei, o le ethanol e tusa ma le 10 pasene o le faʻafefiloi.Ua setiina e le Malo o Initia se sini e oo atu i le 20% ​​i le 2025-2026, ma o le faiga faavae o se manumalo-manumalo aua "o le a fesoasoani i Initia e faamalosia le puipuiga o le malosi, faatagaina pisinisi i le lotoifale ma faifaatoaga e auai i le tamaoaiga o le malosi ma faaitiitia. ta'avale afi.”faʻavaeina o fale suka ma faʻalauteleina, talu mai le 2018 ua ofoina atu e le malo se polokalame o fesoasoani ma fesoasoani tau tupe i tulaga o nonogatupe.
"O meatotino o le ethanol e faʻamalosia ai le afi atoatoa ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o taavale e pei ole hydrocarbons, carbon monoxide ma particulates," o le tala lea a le malo, ma faʻaopoopo mai o le 20 pasene o le ethanol faʻafefiloi i totonu o se taʻavale e fa uili o le a tipiina ai le carbon monoxide i le 30 pasene ma faʻaitiitia ai le hydrocarbon. fa'aoso.e 30%.20% pe a faatusatusa i le penisini.
Pe a mu, o le ethanol e maua ai le 20-40% fa'aitiitia le CO2 fa'aleaogaina nai lo le suau'u masani ma e mafai ona manatu e le tutusa le kaponi pe a mitiia e la'au CO2 a'o tutupu.
Peita'i, ua lapata'i mai tagata popoto e le amana'ia le kasa oona i totonu o le sapalai o le ethanol.O se su'esu'ega a le US biofuel i le tausaga talu ai na maua ai e mafai ona o'o atu i le 24% le sili atu o le ethanol i le kaponi nai lo le penisini ona o a'afiaga mai le suiga o le fa'aogaina o fanua, fa'ateleina le fa'aogaina o fetilaisa ma le fa'aleagaina o meaola faanatura.Talu mai le 2001, 660,000 hectares o fanua i Initia ua liua i le suka, e tusa ai ma fuainumera a le malo.
"E mafai ona avea le ethanol e pei o le carbon-intensive e pei o le suauʻu suauʻu ona o le gaosiga o le carbon mai suiga i le faʻaaogaina o fanua mo fualaʻau, atinaʻeina o punaoa vai ma le faagasologa atoa o le gaosiga o le ethanol," o le tala lea a Devinder Sharma, o se tagata tomai faapitoa i mea taufaatoaga ma fefaʻatauaʻiga.“Vaai i Siamani.I le iloaina o lenei mea, ua faʻavaivaia nei monocultures."
O lo’o atugalu fo’i le au popoto i le fa’aaogaina o le tolo e gaosia ai le ethanol e ono a’afia ai le saogalemu o taumafa.
Sudhir Panwar, o se saienitisi faifaatoaga ma sa avea muamua ma sui o le Komisi o Fuafuaga a le Setete o Uttar Pradesh, na faapea mai ona o le tau o le suka o le a faateleina le faalagolago i le suauu, "o le a taʻua o se fua malosi."O lea, na ia ta’ua ai, “o le a o’o atu ai i le tele o vaega e totō ai fua, e fa’aitiitia ai fuala’au o le ‘ele’ele ma fa’aletonu ai fua o fa’ato’aga i fa’ama’i fa’ama’i.O le a oʻo atu ai foi i le le saogalemu o meaʻai ona o le eleele ma le vai o le a faʻafefe i faʻatoʻaga malosi."
I Uttar Pradesh, na taʻu atu e le au ofisa o le Indian Sugar Mills Association (ISMA) ma Uttar Pradesh le au fai tolo suka The Third Pole o fanua tetele e le o faʻaaogaina i le taimi nei mo suka suka e faʻafetaui ai le faʻatupulaia o manaoga.Ae fai mai, o le si'itia o le gaosiga e mafua mai i tupe fa'asili o lo'o i ai nei ma le tele o faiga fa'ato'aga.
Na taʻua e Sonjoy Mohanty, Pule Sili o le ISMA, o le tele o suka o Initia i le taimi nei o lona uiga "o le ausia o le 20% blended ethanol target e le o se faafitauli."“O le aga’i i luma, o la matou sini e le o le fa’ateleina o le fanua, ae ia fa’ateleina le gaosiga e fa’ateleina ai le gaosiga,” o lana fa’aopoopo mai lea.
E ui o fesoasoani a le malo ma le maualuga o tau o le ethanol ua manuia ai fale suka, fai mai le faifaatoaga a Nanglamal, Arun Kumar Singh, e leʻi manuia le au faifaatoaga mai le faiga faavae.
E masani lava ona totō le suka mai le tipi ma fa'aitiitia fua pe a uma le lima i le fitu tausaga.Talu ai e mana'omia e fale gaosi suka le tele o sucrose, ua fautuaina le aufaifa'ato'aga e sui i ituaiga fou ma fa'aoga vaila'au fa'ama'i ma vaila'au.
Fai mai Singh, e le gata i le mafatia i le faaleagaina o le tau e pei o le vevela o le tausaga talu ai, o le ituaiga o loʻo i luga o lana faʻatoʻaga, o loʻo ola i Initia atoa, e manaʻomia ai le tele o fetilaisa ma vailaʻau i tausaga taʻitasi.“Aua e na’o le tasi lava la’u fugala’au i fuala’au, ma o nisi taimi e sili atu ma le tasi, e fa’afitu ona ou sasaina i lenei tausaga,” o lana tala lea.
“E $22 le tau o se fagu iniseti ma e galue i luga o le tolu eka le fanua.E i ai la'u fanua [30 eka] ma e tatau ona ou sausauina faafitu pe valu taimi i lenei vaitau.E mafai e le malo ona faʻateleina tupe mama o le ethanol plant, ae o le a le mea tatou te maua.O le tau o le tootoo e tutusa, $4 pasene [100 kilokalama],” o le tala lea a Sundar Tomar, o le isi faifaatoaga mai Nanglamal.
Fai mai Sharma, o le gaosiga o le suka ua uma ai le suavai i le itu i sisifo o Uttar Pradesh, o se itulagi o loʻo feagai ma suiga o timuga ma lamala.E fa'aleaga fo'i e le alamanuia vaitafe e ala i le lafoa'iina o le tele o mea fa'aola i alavai: o fale gaosi suka o le puna sili lea o le suavai leaga i le setete.I le aluga o taimi, o le a atili ai ona faigata le totoina o isi fualaʻau, fai mai Sharma, faʻamataʻu saʻo le saogalemu o meaʻai a Initia.
“I Maharashtra, o le atunuu lona lua o le tele o le atunuu e gaosia ai le suka, o le 70 pasene o le vai e faʻafefeteina e faʻaaogaina e totō ai suka, lea e na o le 4 pasene o fua o le setete,” o lana tala lea.
“Ua amata ona matou gaosia le 37 miliona lita o le ethanol i le tausaga ma ua maua le faatagaga e faalautele ai le gaosiga.O le siitia o le gaosiga ua maua ai le mautu o tupe maua i le aufaifaatoaga.Ua uma foi ona matou togafitia le toetoe o vai otaota uma o le laau,” o le tala lea a Rajendra Kandpal, Pule Sili., Nanglamal sugar factory e faʻamatala.
“E tatau ona tatou a’oa’oina le au faifa’ato’aga e fa’atapula’a lo latou fa’aaogaina o vaila’au fa’ama’i ma vaila’au fa’ato’aga ae sui i vai fa’asusu po’o fa’asusu.Ae mo le suka, e tele le vai e alu ai, e le o se mea e popole ai, ona o le setete o Uttar Pradesh e tamaoaiga i vai.O le tala lea a le Indian Sugar Mills Association (ISMA) Abinash Verma, sa avea muamua ma Pule Sili.Na atiina ae e Verma ma faʻatinoina faiga faʻavae a le malo i le suka, suka ma le ethanol, ma tatalaina lana lava fale ethanol saito i Bihar i le 2022.
E tusa ai ma lipoti o le faaitiitia o le gaosiga o le suka i Initia, na lapataia ai e Panwar le toe faia o le aafiaga o Pasila i le 2009-2013, ina ua faaletonu le tau na mafua ai ona faaitiitia le gaosiga o le suka faapea foi ma le maualalo o le gaosiga o le ethanol.
"E le mafai ona matou fai atu o le ethanol e faʻafeiloaʻi le siosiomaga, ona o tau uma e maua e le atunuʻu e gaosia ai le ethanol, o le mamafa i punaoa faanatura ma le aʻafiaga i le soifua maloloina o faifaatoaga," o le tala lea a Panwar.
Matou te fa'amalosia oe e toe fa'asalalau The Third Pole i luga ole laiga pe lolomi i lalo ole laisene Creative Commons.Fa'amolemole faitau la matou ta'iala toe fa'asalalau e amata ai.
I le fa'aogaina o lenei fomu fa'amatalaga, ua e malie i le teuina o lou igoa ma lou tuatusi IP e lenei 'upega tafa'ilagi.Ina ia malamalama po o fea ma pe aisea matou te teuina ai nei faʻamatalaga, faʻamolemole tagaʻi i la matou Faiga Faʻavae.
Ua matou auina atu ia te oe se imeli e iai se sootaga faʻamaonia.Kiliki i luga e fa'aopoopo i le lisi.Afai e te le va'ai i lenei fe'au, fa'amolemole siaki lau spam.
Ua matou lafoina se imeli faʻamaonia i lau pusa meli, faʻamolemole kiliki i luga o le faʻamaoniga sootaga i le imeli.Afai e te le'i mauaina lenei imeli, faamolemole siaki lau spam.
O lenei 'upega tafaʻilagi e faʻaogaina kuki ina ia mafai ona matou tuʻuina atu ia te oe le poto masani faʻaoga sili.O fa'amatalaga e uiga i kuki o lo'o teuina i lau su'esu'ega.O lenei mea e mafai ai ona matou iloa oe pe a e toe foʻi i la matou 'upega tafaʻilagi ma fesoasoani ia matou malamalama poʻo fea vaega o le saite e te maua e sili ona aoga.
E tatau ona fa'aaga pea kuki mana'omia ina ia mafai ona matou fa'asaoina lou mana'o mo fa'atulagaga kuki.
O le Third Pole ose fa'asalalauga e fa'asalalauina ai fa'amatalaga ma talanoaga e uiga i le vaitafe o Himalayan ma vaitafe o lo'o tafe ai.Siaki la matou Faiga Faʻavae.
Cloudflare - Cloudflare o se auaunaga mo le faʻaleleia o le saogalemu ma le faʻatinoina o upega tafaʻilagi ma auaunaga.Fa'amolemole toe iloilo Faiga Fa'alilolilo a Cloudflare ma Tulaga o Auaunaga.
Tolu Pole fa'aaogaina kuki fa'atino eseese e aoina ai fa'amatalaga e le o ta'ua e pei ole numera o tagata asiasi ile upega tafa'ilagi ma itulau sili ona lauiloa.O le fa'aogaina o nei kuki e fesoasoani ia i matou e fa'aleleia atili la matou 'upega tafa'ilagi.
Google Analytics - Google Analytics kuki e faʻaaogaina e aoina ai faʻamatalaga e le o taʻua e uiga i le faʻaogaina o la matou upega tafaʻilagi.Matou te faʻaogaina lenei faʻamatalaga e faʻaleleia ai la matou upega tafaʻilagi ma faʻafesoʻotaʻi le oʻo atu o matou mea.Faitau le Google Privacy Policy ma Tuutuuga o Auaunaga.
Google Inc. – Google e pulea Google Ads, Display & Video 360 ma Google Ad Manager.O nei 'au'aunaga e fa'afaigofie ma sili atu ona lelei le fuafuaina, fa'atino ma au'ili'ili polokalame tau maketi mo tagata fa'asalalau, fa'atagaina tagata fa'asalalau e fa'ateleina le tau o fa'asalalauga i luga ole laiga.Fa'amolemole e te va'ai e tu'u e Google kuki fa'asalalauga ile Google.com po'o le DoubleClick.net domains, e aofia ai kuki e te'i fafo.
Twitter - Twitter ose fesoʻotaʻiga faʻamatalaga taimi moni e faʻafesoʻotaʻi oe i tala fou, mafaufauga, manatu, ma tala fou e te fiafia i ai.Na'o le su'eina o tala e te fiafia i ai ma mulimuli i talanoaga.
Facebook Inc. - Facebook o se 'au'aunaga feso'ota'iga i luga o le initaneti.chinadialogue ua tuuto atu e fesoasoani ia matou au faitau e suʻe mea e fiafia i ai ina ia latou faʻaauau pea ona faitau atili i mea latou te fiafia i ai.Afai o oe o se tagata e faʻaogaina se fesoʻotaʻiga faʻaagafesootai, e mafai ona matou faia lenei mea e faʻaaoga ai se pika na saunia e le Facebook e mafai ai e Facebook ona tuʻu se kuki i luga o lau 'upega tafaʻilagi.Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a toe foʻi tagata Facebook i le Facebook mai la matou upega tafaʻilagi, e mafai e Facebook ona iloa i latou o se vaega o le chinadialogue readership ma auina atu ia i latou a matou fefaʻatauaʻiga faʻatau ma le tele o mea o loʻo i ai a tatou meaola eseese.O faʻamatalaga e mafai ona maua i lenei auala e faʻatapulaʻaina i le URL o le itulau na asia ma faʻatapulaʻaina faʻamatalaga e mafai ona tuʻuina atu e le browser, e pei o lona tuatusi IP.I le faaopoopo atu i le kuki faʻatonutonu na matou taʻua i luga, afai o oe o se Facebook faʻaoga, e mafai ona e filifili e ala i lenei sootaga.
LinkedIn - LinkedIn o se pisinisi ma galuega-faʻaogaina fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga e faʻaogaina i luga o upega tafaʻilagi ma telefoni feaveaʻi.


Taimi meli: Mati-22-2023